Gaziantep’te Teknograj törenle açıldı

Gaziantep’te düzenlenen 2020 TEKNOFEST’in ardından kalıcı izler bırakması amaçlanan ve “Bilim Şehri Gaziantep” hedefine uygun olarak Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde hizmet verecek Teknogaraj, gençlerin projelerinde ihtiyaç duyacakları araç, gereç ve teçhizatları ortak alanda kullanıma sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversiteler tarafından desteklenen projede ortaokul, liselerden öğrencilerin de yararlanabilecekleri atölyelerde, gençler üniversite takımlarının yaptıkları çalışmaları gözlemleme ve çalışmalara katılma imkanı bulacak.

Teknogaraj’da yerlilik ve sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda proje bazlı mekanik ve yazılım eğitimleri verilecek, eğitimlerin kalıcılığını artırmak amacıyla da kamplar düzenlenecek.

Gaziantep Valisi Davut Gül, açılış törenindeki konuşmasında Teknogaraj’ın gençlere potansiyellerini ortaya çıkarma konusunda imkan vereceğini dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi bir anne şefkatiyle çocuklarımız, gençlerimizin çok iyi şartlarda bilim üretecekleri bir ortam oluşturdu. İhtiyaçlar doğrultusunda yenileri yapılacak. T3 Vakfı’nın rehberliğinde Gaziantep’te her geçen sene çıtayı yukarı çıkartıyoruz.” diye konuştu.

“Artık bilgi ekonomisi bir şehir ekonomisidir”

Yeni nesil belediyecilikte ilerlediklerini ve akıllı, yeşil, dirençli, sağlıklı, emniyetli bir şehir olmak için durmadan çalıştıklarını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu yolculuk bir yerel kalkınma yolculuğu. Artık insana dokunan sosyal ve kültürel belediyecilik var. Artık bilgi ekonomisi bir şehir ekonomisidir. Dünyada yaşanan bilgi ve teknoloji çağını yakalamalıyız. Zenginlik artık insan gücünü yetiştirme, insana yatırım yapma ile ölçülüyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin, Gaziantep’in TEKNOFEST yolculuğunu, yaşananları ve bu konudaki kararlılığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“T3 Vakfı ile yaptığımız ortaklık sadece festival ortaklığı değil, uzun ince bir çalışma. Birçok tesisi açıyoruz. TEKNOFEST’e en çok çalışma, katılımcı gönderen bir altyapı oluşturduk. Kendimize, değerlerimize güveniyoruz. Cumhuriyet kazanımı ve medeniyet kodlarımızın ilavesiyle Türkiye Yüzyılı’na en hazır şehir Gazi şehir.”

T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam da, kurumunun hedeflerine değinerek, “Bütün kurullarımızla oluşturduğumuz yapı, Gaziantep’te çok kapsamlı çalışmalar yaptı. Bütün altyapısı, mekanları ve insan kaynağıyla bütün Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin ikliminin en yoğun yaşandığı şehir Gaziantep. Diğer şehirlerde de yoğun çalışmamız var ama Gaziantep’te bunun vücut bulduğu ve bütün şehre uzandığını görüyoruz. Diğer şehirlerin de bu mekanı örnek almaları gerekiyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu